De dag van je portemonnee

Herfstfeesten

De derde dinsdag in september, ofwel de dag van je portemonnee. Dan wordt de miljoenennota voorgelezen door onze koning. De dag waarop de dames en heren politici, en de aanwezige leden van het koningshuis, zich in hun beste kloffie hijsen. Voor de dames is met name de hoed belangrijk, want de volgende dag staan de kranten bol van de foto’s die bij de Hoedjesparade zijn genomen.

Maar waar het natuurlijk voornamelijk deze dag om draait, zijn de plannen van het kabinet voor het volgende jaar. Gaan de Nederlanders er op vooruit of achteruit?

Positief voor ouders met kinderen is dat het kindgebonden budget zal stijgen in 2017, en dat het gebruik maken van kinderopvang weer aantrekkelijker gemaakt moet worden.

Verder zal er extra geld beschikbaar worden gemaakt om de armoede onder kinderen te bestrijden. Voor mbo-scholieren komt er een hogere tegemoetkoming in de kosten van hun schoolgeld, met name bedoeld voor de aanschaf van gereedschap en software.

Verder zijn er positieve dingen te melden op het gebied van zorg, wonen en belasting. Met name pensioengerechtigden krijgen voor de verandering iets positiefs te horen.

By   -   sep 15, 2016   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE