​De juiste kleding voor een bruiloft

Zomerfeesten

Een uitnodiging voor een bruiloft zit in je brievenbus. Leuk! Dat betekend een dag met mooie momenten om nog lang aan terug te denken. Vaak gecombineerd met lekker eten en een gezellig feest! Maar wat trek je aan!?

Dresscode

Waar voorheen eenvoudig gekozen werd voor een dresscode Black Tie, mannen in smoking vrouwen in een lange jurk vallen de dresscodes tegenwoordig nogal uiteen! Van summer chique tot tenue de ville en alle variaties daar tussen in. Sommige bruiden en bruidengommen kiezen zelfs voor 2 dresscodes. 1 voor overdag en ik voor ’s avonds. Bij het uitkiezen van je kleding is het zeer belangrijk om de aangegeven dresscode op te volgen.

Netjes maar niet te opvallend

Tijdens een bruiloft sta jijzelf niet centraal, of het moet natuurlijk je eigen bruiloft zijn. In alle andere gevallen is het belangrijk om niet te veel op te vallen met jouw kledingkeus. Je wilt graag dat het bruidspaar de gehele dag in het zonnetje staat, jouw outfit mag dus niet teveel de aandacht trekken.

Kleding voor een man

Als man betekent dit normaliter dat je gedurende de dag een pak draagt. Bij het feest kun je de colbert en stropdas aflaten. Kies niet voor een zwart of een wit pak, liever voor een leuk kleurtje. Het is voor de mannen belangrijk dat zij dan een mooi overhemd dragen met de juiste pasvorm. Voor de zekerheid is het nooit onverstandig om een extra overhemd mee te nemen. Stel je voor dat je knoeit tijdens het eten of zweet omdat het zo’n warme dag is. Jezelf even opfrissen en omkleden is dan geen overbodige luxe. Trek geen spijkerbroek aan onder je overhemd, dit is voor het uitgaan een prima combinatie maar niet voor een bruiloft, mits de dresscode casual is.

Kleding voor een vrouw

Voor de vrouwen is het iets lastiger. Een jurk is een uitstekende kledingkeus echter mag deze niet wit of crèmekleurig zijn! Dit kan ervoor zorgen dat de aandacht op jou gericht wordt in plaats van op de bruid. Accessoires die je draagt dienen niet te opvallend te zijn.

By   -   apr 10, 2017   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE