Stuur eens een echte kaart

Zomerfeesten

Ruim 60% van de mensen vindt dat een digitale kerstkaart niet door de beugel kan. Ditzelfde geldt voor verjaardagskaarten. Toch ziet Koninklijke PostNL het aantal verstuurde kaartjes al enige tijd dalen. In vijf jaar tijd liep het aantal verzonden poststukken met ruim een derde terug. Niet alleen consumenten versturen steeds vaker hun groet via social media of de e-mail, ook bedrijven richten zich op de digitale wereld.

In december 2016 riep PostNL ruim 6 miljoen huishoudens op om iemand een kaart te versturen. Dit deden ze door deze huishoudens een gratis kerstkaart aan te bieden.

Bedroevende cijfers

Een op de vijf Nederlandse ouderen viert geen kerst of is eenzaam tijdens de feestdagen. Ook wordt deze groep steeds vaker vergeten op hun verjaardag, trouwdag of andere bijzondere gelegenheid. Kinderen en kleinkinderen zijn meer bezig met tablet of smartphone, waardoor het versturen van een echte kaart naar de achtergrond verschuift. Deze cijfers baart met name het Nationaal Ouderenfonds veel zorgen. Eerder al besteedden Gordon en Gerard Joling aandacht aan eenzame ouderen.

Een echte kaart maakt het verschil

Met een echte kaart worden ouderen maar ook andere groepen mensen blij verrast. Een kaart is een echte persoonlijke boodschap, dat nog eens versterkt kan worden door een mooie enveloppe. Zien dat er aan je gedacht wordt, maar ook dat hier tijd in is gestoken: niets is mooier dan je geliefd te voelen. Van een echte kaart met bijpassende envelop wordt iedereen blij.

By   -   apr 10, 2017   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE