Je eigen festival organiseren doe je zo

overigen

Vorig jaar stond je op Mysteryland, het jaar ervoor bracht je een weekend op Lowlands door en afgelopen jaar heb je Pinkpop onveilig gemaakt. Drie festivals verder en jij weet precies waar je blij van werd en waar niet van. Je kunt blijven klagen over te weinig wc’s, het bier dat te duur was of het tekort aan afwisseling, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen festival te organiseren. Hoe je dat doet? Lees verder en vind dat uit!

Van gebreken naar mogelijkheden

Bedenk als eerste waar jij over klaagt tijdens het bezoeken van een festival. Vond je de broodjes hamburger te duur? Waren er teveel mensen op een te klein terrein? Stond je urenlang te wachten tot je je tanden kon poetsen? Zodra je antwoord op deze vragen hebt, kun je het omzetten naar mogelijkheden. Op jouw festival zijn de broodjes hamburger spotgoedkoop, is er een beperkt aantal tickets en zijn er meer dan genoeg wc’s. Zet de gebreken van andere festivals om naar mogelijkheden voor je eigen festival.

Creëer mogelijkheden met contacten

In je eigen omgeving zijn genoeg mensen die je kunnen helpen met het organiseren van een festival. Je ouders hebben een stuk grond voor de locatie, je vrienden spelen in een band en een vriendin werkt als marketingmanager. Stuk voor stuk mensen die je nodig hebt om het festival tot een succes te maken. Je vrienden en vriendin helpen je misschien als vrijwilliger, maar zorg er ook voor dat je je ouders tevreden houdt. De dag na het festival kun je uittrekken om het gehele terrein schoon te krijgen.

Denk groot in kleine dingen

Om je festival soepel te laten verlopen, zijn er dingen die je niet over het hoofd mag zien. Zo zijn voorzieningen als wc´s en douches belangrijk, maar wat denk je van plastic munten of consumptiebonnen? En heb je al nagedacht over versterkers? En wat doe je als het plotseling begint te regenen? Zorg dat je overal op voorbereid bent om niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bereid je goed voor

Grote festivals als Mysteryland, Lowlands en Pinkpop doen maanden over de voorbereidingen. Als je klein begint, heb je ook minder tijd nodig. Lees je van tevoren goed in over welke vergunningen je nodig hebt en waar je aan moet voldoen. Maak een draaiboek om niet voor verrassingen te komen staan en zorg dat je genoeg vrijwilligers om je heen hebt om het festival tot een onvergetelijke ervaring te maken. En dan: op naar volgend jaar!

By   -   feb 26, 2019   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE