Elk jaar, op 14 februari, wordt Valentijnsdag gevierd. Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Valentijnsdag is een internationaal feest, dit komt omdat het in vele landen wordt gevierd. Toch zijn er landen die Valentijnsdag niet vieren, Duitsland bijvoorbeeld. In Duitsland is 14 februari geen feestdag maar een onheilsdag. Dit omdat op 14 februari Judas, de verrader van Jezus Christus, geboren werd. Ook wordt Valentijnsdag niet gevierd in de niet-westerse landen.
Hoe Valentijnsdag precies ontstaan is, is niet helemaal duidelijk. Er gaan verschillende verhalen rond. Het verhaal waarin de meeste mensen geloven is het verhaal over de priester genaamd priester Valentinius;
In de 3e eeuw na Christus leefde een priester in Rome, genaamd priester Valentinus. Priester Valentinus stond bekend om wat hij deed voor de zieken, armen en ouderen. Hij gaf hen advies, gaf hen wijze raad en maakte hen beter. Zo maakte hij ook de blinde pleegdochter van Asterius, de stadhouder van Rome, beter. Asterius was priester Valentinus hier zo dankbaar voor, dat hij zich direct bekeerde tot het Christendom en alle Christelijke gevangen vrij liet. Keizer Claudius, keizer van Rome, was het hier echter niet mee eens en liet priester Valentinus daarom op 14 februari 270 onthoofden. Later werd priester Valentinus heilig verklaard door de kerk en werd 14 februari een feestdag. In die tijd was het niet gewoon om openlijk de liefde aan een ander te verklaren, maar op 14 februari werd hiervoor een uitzondering gemaakt. Iedereen mocht dan zijn/haar liefde aan iemand uiten of iemand verrassen met een bloem, cadeautje of een liefdesbrief.
Omdat veel mensen het toch nog spannend vinden om hun liefde in het openbaar te verklaren, worden op Valentijnsdag nog veel brieven, kaarten, bloemen en cadeautjes anoniem verstuurd.